Главная | Регистрация | Вход | RSSЧетвер, 16.05.2024, 19:54

Библиотека
для детей
г.Северодонецк

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2018 » Березень » 11 » До дня народження Т.Г.Шевченка
12:27
До дня народження Т.Г.Шевченка

 «Грані таланту Тараса Шевченка»

Поетичний геній Тараса Григоровича Шевченка здобув слави найвищої, слави світової, а на рідних теренах увінчався божественним іменням Пророк.

Як художник і музикант Т.Г. Шевченко менш відомий, хоча він - автор справжніх шедеврів живописних і графічних, дуже любив співати, грав на кобзі, торбані та бандурі і дуже любив задушевний м’який тембр віолончелі. Саме тому його вірші, відзначаються музикальністю і мелодійністю – саме тими якостями, що необхідні для створення пісні. Багато відомих композиторів зверталися до поезії Кобзаря, його вірші було покладено на музику.

Напередодні дня народження великого Кобзаря бібліотекарі залу дозвілля та творчості дитячої бібліотеки провели для учнів 9-х класів школи № 12 мистецький вернісаж «Грані таланту Тараса Шевченка», репрезентуючи його малярську спадщину, яка є набутком не лише українського народу, а й світової культурної спільноти. Живопис майстра, його офорти, сепії, малюнки та акварелі – бібліотекарі гармонійно поєднували з поетичним словом Кобзаря. Також промовистим продовженням розповіді стали музичні композиції на вірші Тараса Григоровича.

Під час зустрічі, учні пізнали Шевченка як великого художника, найщирішого лірика і гнівного бунтаря, і просто як ЛЮДИНУ. В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить також ім’я Великого українського Кобзаря.

Він був сином мужика — і став володарем в царстві Духа.

Він був кріпаком — і став ве­летнем у царстві людської культури.

І.Франко

Категория: Анонс мероприятий | Просмотров: 325 | Добавил: ctdth6 | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Мы в

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz