Главная | Регистрация | Вход | RSSСубота, 18.05.2024, 17:34

Библиотека
для детей
г.Северодонецк

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2018 » Березень » 21 » Шевченківські дні
14:50
Шевченківські дні

Шевченківські читання

В дні перемог і дні поразок,

Щасливі дні і дні сумні

Іду з дитинства до Тараса,

Несу думки свої земні.

(Ю.Рибчинський «Шлях до Тараса»)

Щороку, в березні місяці, по всій Україні проходять Шевченківські дні.

На абонементі відділу читання та навчально-творчого розвитку підлітків пройшли Шевченківські читання з учнями 6-Б класу ЗОШ № 14. Майже всі учні класу під керівництвом Денисенко Лариси Анатоліївни прийняли активну участь у заході: читали напам’ять вірші, присвячені Кобзареві; уривки з віршів Т.Г.Шевченко: «Не називаю її раєм», «Мені тринадцятий минало», «В казематі», «Садок вишневий коло хати», «І золотої й дорогої…»; приказки, в яких народ прославляв шевченкове слово, його думки та прагнення; співали народні частівки про Тараса Шевченка.

Мелодійна поезія Шевченка відобразилась у музиці і всі присутні мали змогу прослухати та подивитись відео кліпи з піснями на слова генія української літератури: «Реве та стогне Дніпр широкий», «Садок вишневий коло хати», «Зацвіла в долині червона калина», «Зоре моя вечірняя…», «Тече вода з під явора» .

Подивились уривок укранімафільму по заказу Міністерства культури і мистецтв України по поемі «Тополя» Тараса Григоровича Шевченко.

Дуже цікавим був відеоролик «Тарас Шевченко» з циклу «Обличчя української історії», який дивились протягом всього заходу.

На завершенні зустрічі діти мали змогу завітати до абонементу, подивитись виставку, присвячену Кобзареві,сфотографуватись та вибрати книги для читання.

Минають роки, змінюються покоління, а слава Шевченка не згасає, твори його і сьогодні читає і знає український народ, підростаюче покоління, в чому ми в котрий раз переконались на наших Шевченківських читаннях. Вони і зараз не менш актуальні, ніж більш два століття тому.

Кобзарю!

Знов

до тебе я приходжу,

бо ти для мене совість і закон.

Прости, що я дрібницями тривожу

твій вічний і глибокий сон.

А, може, це і не дрібниця

Ти ж бачиш сам, які складні часи:

Великі струси.

Перелом традицій.

Переосмислення краси.

(Ліна Костенко «Кобзареві»)

Фото см. в Фотоальбомі

Просмотров: 348 | Добавил: ctdth6 | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Мы в

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz